La data de 25.06.2021, reprezentanții Federației Sindicatelor Democratice din România (F.S.D.R.), au participat la lucrările Consiliului Național al Confederației Sindicatelor Democratice din România (C.S.D.R.), ședință organizată în cadrul Complexului Turistic TRAIAN din Căciulata, Vâlcea.

În cadrul ședinței C.S.D.R. au fost discutate probleme de interes pentru membrii sindicatelor afiliate în federațiile reprezentative, din diverse domenii de activitate, raportat la noul proiect al legii salarizării pus în discuție săptămânile trecute de către reprezentanții Ministerului Muncii si Justiției Sociale, cât și modalitatea în care actualii guvernanți înteleg rolul organizatiilor sindicale în respectarea drepturilor angajaților.

După ce anul trecut, în cadrul Consiliului Național al CSDR organizat la Băile Felix, FSDR a nominalizat 3 membri care să facă parte din cadrul acestei structuri, la lucrările ce au avut loc în acest an, președintele FSDR, Gabriel GÎRNIȚĂ, a fost ales membru al Biroului Executiv Național al Confederației Sindicatelor Democratice din România (C.S.D.R.).

Cu acestă ocazie, a avut loc și sedinta Biroului Executiv al FSDR, ocazie cu care s-a luat act si s-a validat afilierea Sindicatului pentru Drepturile Societății Civile, iar presedintele organizatiei afiliate, Alexandru STANA, a fost numit vicepreședinte al Federației Sindicatelor Democratice din România (F.S.D.R.), pentru domeniul de activitate administratie publică. În acelasi timp, a avut loc o modificare a Biroului Executiv al FSDR, în sensul în care în urma demisiei din motive personale a vicepreședintelui Costel FERA, locul acestuia a fost completat de în funcția de vicepresedinte FSDR, de către domnul Nicolae DONȚU, conform nominalizării sindicatului Meridian. 

De asemenea, au fost stabilite condițiile prin care la sfârșitul lunii septembrie 2021 se va organiza Biroul Federativ al FSDR, organ de conducere al federației urmând a vă ține la curent cu toate măsurile pe care le întreprindem în intersul membrilor sindicatelor afiliate.

Reușim împreună!

Echipa FSDR