Federația Sindicatelor Democratice din România, este o organizație sindicală constituită în anul 2020, prin deciziile Sindicatelor SIDEPOL, MERIDIAN si SIDEPOL OLT, ca sindicate fondatoare.

În cursul anului 2021, ni s-au alăturat încă 3 organizații sindicale/profesionale: Sindicatul ROPOL, Sindicatul pentru Drepturile Societății Civile și Asociația Funcționarilor Publici.

În momentul de față FSDR, la doar 1 an de zile de la constituire, numără 6 organizații sindicale si aproximativ 5000 membri, fiind afiliati Confederației Sindicatelor Democratice din România (CSDR).

Datorită afilierii la CSDR, am reusit numirea membrilor organului de conducere al FSDR, în Comisiile de Dialog Social din cadrul următoarelor ministere:

  • Ministerul Afacerilor Interne- 2 membrii: titular si supleant;
  • Ministerul Finantelor Publice- 1 membru supleant;
  • Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administratiei- 2 membrii: titular si supleant.

Biroul Executiv al FSDR are următoarea componentă: VEZI BEX

Toate organizațiile membre FSDR au avut experiente negative în alte structuri similare, în anii anteriori, fapt pentru care am pus bazele unei structuri solide, democratice si care să creeze premisele respectării drepturilor membrilor sindicatelor afiliate, prin reprezentarea intereselor acestora la cel mai înalt nivel.

Vă așteptăm în echipa FSDR, unde, cu siguranță vom reusi să răspundem nevoilor dumneavoastră, prin implicare, seriozitate, devotament.

Reușim împreună!

Echipa FSDR